Seminars & Workshops

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle direct aan Ligmincha gerelateerde activiteiten, die voor de Nederlandse sangha van belang zijn. Op de onderliggende pagina - Seminars&Workshop Overig Bon - vindt u activiteiten van zelfstandige instellingen en instituten die een eigen verantwoordelijkheid dragen. Zij vallen onder de paraplu van het Yungdrung Bon Boeddhisme en beschikken over eigen websites. U vindt verwijzingen naar die websites.

12 t/m 14 mei 2017 Tenzin Wangyal Rinpoche

Tenzin Wangyal Rinpoche weet op een warme en heldere manier de essentie van het bön-boeddhisme over te brengen. Hij geeft al meer dan twintig jaar onderricht in het Westen, en komt al vijftien jaar naar Nederland om seminars te geven. Hij is auteur van meerdere boeken die de kern van meditatie op een toegankelijke manier verwoorden. 

Het hart van meditatie

Onze geest is van nature volmaakt helder, open en stralend. Volgens de dzogchenleer is meditatie niets anders dan eenvoudig zijn; vrij, open en aanwezig. Maar iedereen weet hoe moeilijk dat soms is. Gelukkig zijn er heldere/ondersteunende? (boven staat ook al een keer helder) oefeningen en methodes om ons te helpen die vrije, natuurlijke geest te leren herkennen.

Dzogchen 

Dzogchen wordt in het Tibetaanse bön-boeddhisme gezien als het hoogste pad van meditatie. De A-tri traditie is een van de drie dzogchentradities binnen het bön-boeddhisme. Het onderricht is ingedeeld in vijftien stappen of periodes van oefening. De oefeningen helpen ons om onze geest voor te bereiden en stabiliteit in onze meditatie te ontwikkelen, zodat we uiteindelijk de ware natuur van onze geest kunnen herkennen en daarin leren rusten.

In de vorige seminars heeft Tenzin Wangyal Rinpoche onderricht gegeven in de voorbereidende oefeningen van de A-tri en de concentratiemeditatie van zhiné. De A-tri kent in totaal 15 stappen. In dit seminar zal Rinpoche de laatste stappen van de A-tri uitleggen.

Het seminar is open voor iedereen die wil leren leven vanuit openheid en helderheid. Het is geen bezwaar als je de vorige seminars niet hebt bijgewoond.

Inschrijving A-Tri Dzogchen Cyclus deel 5

Door: Tenzin Wangyal Rinpoche
Datum: 12 t/m 14 mei 2017
Lokatie: Vondelkerk, Vondelstraat 120, 1054 GS, Amsterdam 

De tijden voor het seminar zijn als volgt:

  • Lezing op vrijdagavond 12 mei van 20.00 – 21.30 uur
  • Lessen: Zaterdag en zondag 13-14 mei van 10.00 – 17.00 uur 

Link naar het inschrijfformulier:

einde