Sittard

Kijk voor de meest actuele informatie ook op de Facebook-pagina van Ligmincha Limburg

  

5 bijeenkomsten Tibetaanse meditatie uit de Bön traditie

Vanaf 15 september 2018 zijn er in Sittard weer 5 bijeenkomsten meditatie te volgen. Deze meditatie oefeningen, die stammen uit de Tibetaanse Bön-boeddhistische traditie, brengen ons terug bij onze oorspronkelijke rust, stilte en ruimte en maken duidelijk hoe we meer open, liefdevol en creatief in ons dagelijks leven kunnen zijn.

We zullen het oefentraject volgen dat door Tenzin Wangyal Rinpoche in Amsterdam onderwezen is volgens de  A-Tri, een tekst die stamt uit de 11e en 12e eeuw. 

Iedere bijeenkomst wordt gewerkt met de 9 reinigende ademhalingen, tsa lung en innerlijke toevlucht. Thema’s waar we mee werken: vergankelijkheid en hoe daarmee om te gaan, guru-yoga, compassie of boddhicitta, toevlucht nemen en zhiné, het verblijven in kalmte (zgn. voorbereidende of Ngöndro-oefeningen).

 

Het verdient aanbeveling om al bekend te zijn met de basisoefeningen als 9 reinigende ademhalingen, innerlijke toevlucht en tsa lung.
Dus iedereen die al eerder een cursus bij Marlies Cober volgde of bekend is met een oefengroep is welkom.
(Bij voldoende belangstelling zullen er extra lessen komen met deze basisoefeningen).

 

 

 

Data:              
zaterdag 15 september, 6 oktober, 3 november, 1 december 2018 en 5 januari 2019 (vervolg bijeenkomsten verder in overleg in 2019). 

Locatie:      
groepsruimte Aquamarijn, Steenweg 38 te Sittard (achter CZgebouw)  

Tijdstip:     
10.00 – 13.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur, met een korte thee/koffiepauze 

Kosten:           
€ 75,- voor 5 bijeenkomsten, ineens te voldoen.   

Let op: betaling aan: NL56INGB 0006 2885 89, t.nv. Ligmincha Nederland te Oisterwijk, o.v.v. je naam en oefengroep najaar 2018 Sittard.  

Begeleiding
Marlies Cober, yoga/ meditatiedocent en student van Tenzin Wangyal Rinpoche, een van de weinige leraren die deze oefeningen in het Westen introduceerde.  

Aanmelding:  
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,  telefonisch via 046-4528123. Aanmelding en betaling graag vóór 1 september 2018.

   

“Spontane wijsheid is de oergrond.
De vijf negatieve emoties zijn gemanifesteerde energie.
Emoties te zien als iets verkeerds is een dwaling.
Emoties in hun natuurlijke staat laten is de methode
om de niet-dualistische staat van Bevrijding te vinden.
Overwinning van hoop en vrees is het resultaat.”

(uit de Zhang Zhung Nyan Zhud, een oude Bön-boeddhistische dzogchentekst)

 

 Je bent van harte welkom op 15 september! 

  

aquamarijn sittard

 Aquamarijn, Sittard