Seminars & Workshops

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle direct aan Ligmincha gerelateerde activiteiten, die voor de Nederlandse sangha van belang zijn. Op de onderliggende pagina - Seminars&Workshop Overig Bon - en de Agenda Overig Bon pagina vindt u activiteiten van zelfstandige instellingen en instituten die een eigen verantwoordelijkheid dragen. Zij vallen onder de paraplu van het Yungdrung Bon Boeddhisme en beschikken over eigen websites. U vindt verwijzingen naar die websites.

Seminar met Tenzin Wangyal Rinpoche: 23 tm 25 februari 2018

Van 23 tm 25 februai 2018 zal er een seminar zijn met Tenzin Wangyal Rinpoche.
Het onderwerp is de A-Tri.
Het seminar zal gehouden worden in de Vondelkerk te Amsterdam.
Nadere informatie volgt, evenals het registratieformulier.


T
enzin Wangyal Rinpoche weet op een warme en heldere manier de essentie van het bön-boeddhisme over te brengen. Hij geeft al meer dan vijfentwintig jaar onderricht in het Westen, en komt al vijftien jaar naar Nederland om seminars te geven. Hij is auteur van meerdere boeken die de kern van meditatie op een toegankelijke manier verwoorden. Zie de pagina Boeken van Tenzin Wangyal Rinpoche


Dzogchen
 

Dzogchen wordt in het Tibetaanse bön-boeddhisme gezien als het hoogste pad van meditatie. De A-tri traditie is een van de drie dzogchentradities binnen het bön-boeddhisme. Het onderricht is ingedeeld in vijftien stappen of periodes van oefening. De oefeningen helpen ons om onze geest voor te bereiden en stabiliteit in onze meditatie te ontwikkelen, zodat we uiteindelijk de ware natuur van onze geest kunnen herkennen en daarin leren rusten.

In de vorige seminars heeft Tenzin Wangyal Rinpoche onderricht gegeven in de voorbereidende oefeningen van de A-tri en de concentratiemeditatie van zhiné. De A-tri kent in totaal 15 stappen. A-tri onderricht was er in 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017. Zie de pagina Oude Flyers Seminars.

einde